Advokatguiden er en trygg plattform som hjälper klienter med att hitta rätt advokat

Vår vision är att bidra till ökad transparens och demokratisering av advokatbranschen. Vi har som mål att göra dagens och framtidens advokattjänster mer tillgängliga för folk. 

Advokatguiden er en trygg plattform som hjälper klienter med att hitta rätt advokat

Advokatguiden grundades 2020 och ägs och drivs av Advokatguiden AS. Företaget är baserat i Oslo, med verksamhet i Sverige och Danmark. Advokatguiden är en användarcentrerad och webbaserad tjänst för att hitta och rangordna advokater. På Advokatguiden.se finns advokater och biträdande jurister i Sverige listade, totalt nära 5 000. Vi strävar efter att alltid vara uppdaterade med korrekt information om svenska advokater, biträdande jurister och juridiska assistenter .

Ali Ahmed
Ali Ahmed CEO og tidligere advokat

Utdannet jurist (LL.M) ved UiO, bachelor i jus og ledelse fra USN og master i styring og ledelse fra OsloMet. Ali har tidligere jobbet som eiendomsmegler og fra 2015 som advokat. De siste årene har han jobbet som advokat i Tekna hvor han hovedsakelig har jobbet med rådgivning til oppstartsbedrifter. Han har også vært med på å stifte to selskaper tidligere innen bilutleie og eiendomsmegling. Han startet som CEO i Advokatguiden i 2022.

François Savard
François Savard Medgrunnlegger, CTO og designer

Master i digital strategi och UX/UI-design från Frankrike. François har varit med och grundat och utvecklat Advokatguiden. François ansvarar för Advokatguidens design, förutom att koordinera utvecklingsprocessen, utveckla nya funktioner, samt underhålla och optimera plattformen.

Erling Løken Andersen
Erling Løken Andersen Grundare och VD

Norsk IT-entreprenör och före detta jurist. Utbildad jurist (Jur.M) vid UiO och 3-årig Art Director från Westerdals Reklameskole. 2004 grundade Erling den digitala marknadsföringsbyrån Omega Media. En av produkterna som företaget utvecklade var det tidigare norska onlinecommunityt Biip.no, som lanserades år 2005. 2008 såldes Omega Media och Biip.no till TV2 och Egmont för 76 miljoner norska kronor. Efter försäljningen fick Erling ett skattekrav på miljonbelopp, vilket inspirerade honom att börja studera juridik. Erling köpte tillbaka Omega Media i slutet av 2012 och avslutade sina studier på deltid vid sidan av ett heltidsarbete. Han vann så småningom skattemålet mot staten. Erling arbetade sedan som advokat fram till 2019, då han lämnade advokatkåren för att grunda Advokatguiden.

Varför Advokatguiden?

Vår ambition är att vara den mest kompletta webbplatsen för information om advokater, inte bara i Sverige, utan i hela världen.

Det ska vara enkelt och smidigt att hitta en advokat

På vår huvudsida hittar du enkelt en advokat genom att söka på namn, nyckelord, ort och juridiskt område. Du kan sortera din match efter popularitet eller poäng och jämföra tusentals profiler. Advokatguiden hjälper dig att hitta den bästa advokaten som tillgodoser dina behov.

Hitta Sveriges bästa advokat

Vi lyfter fram de bästa advokaterna. På Advokatguiden kan tidigare uppdragsgivare skriva recensioner. Baserat på totalpoäng för juridisk kompetens, tillgänglighet, kvalitet på arbetet, implementering och kommunikation rankar vi Sveriges bästa advokater. Alla recensioner publiceras anonymt. För att säkerställa plattformens kvalitet gör vi en löpande bedömning av alla inkommande recensioner.

Få juridisk rådgivning

Hos Advokatguiden är det enkelt att komma i kontakt med en advokat, helt kostnadsfritt. På vår huvudsida kan du fylla i vårt erbjudandeformulär. Utifrån juridiskt ämnesområde och geografiskt avstånd skickar vi din förfrågan till upp till tre advokater. Inom en kort tid får du ett kostnadsfritt, icke bindande erbjudande från en advokat.

Advokatguiden är framtidens advokattjänst

Advokatguiden bjuder in dagens advokater, biträdande jurister och juridiska assistenter att våga tänka nytt. Tillsammans kan vi bidra till ökad transparens och demokratisering av advokatkåren. Det är så vi kan förverkliga målet att göra nuvarande och framtida juridiska tjänster mer tillgängliga för de flesta.

Utvecklad av Journey Group

Advokatguiden har tagits fram av den digitala marknadsföringsbyrån Journey Group, som finns i Oslo. Journey fokuserar på strategisk digital rådgivning och analys, webbutveckling, innehållsmarknadsföring, sökmotoroptimering, sökmotormarknadsföring, Online Reputation Management och kampanjer i sociala medier. Företaget har arbetat med flera välkända nationella och internationella kunder som Coca-Cola, Sony Playstation, TV2 och Krogsveen. 2020 hade Journey en omsättning på 34,4 miljoner och har idag ett 30-tal anställda. Företaget har sitt huvudkontor på Skøyen i Oslo. journeyagency.com
Utvecklad av Journey Group